Visfreaks.nlOntvang korting!

Raven / Vlemmix geven kadobonnen van €20 weg!

Omdat zowel Raven Hengelsport als Vlemmix Hengelsport op facebook meer dan 2.000 en 1.000 volgers hebben geven zij nu 20 euro kado bij een besteding van minstens 50 euro

Tot en met 28 september 2012 kun je de actiecode VLG2000S invoeren in het winkelmandje, de 20 euro wordt dan direct van het totaalbedrag gehaald.

Veel visplezier gewenst door Raven / Vlemmix. Dus op naar de grootste hengelsport webshop en pak die Lees verder..

Gevaarlijke haai in Egypte

Momenteel zijn alle vormen van watersport verboden in de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh. Dit is een van de meest populaire duikplaatsen ter wereld. Op deze mooie plaats is erg veel koraal aanwezig. Daarnaast is het water erg helder en zwemmen er mooie exotische vissen. De reden van het verbod is een bijtgrage witpunthaai.

De afgelopen dagen heeft de vermoedelijke dader, een oceanische witpunthaai namelijk al vier zwemmers gebeten in de Rode Zee. De slachtoffers zijn drie per Lees verder..

Paling verbod opgeheven

Enkele maanden geleden had het Ministerie van Landbouw, onder leiding van Gerda Verbrug een verbod ingesteld op het vissen op paling. De minister vond dit nodig omdat palingen in die tijd van het jaar naar zee zwemmen op te paaien. Omdat de aalstand vrij laag is, werd besloten dat een verbod van drie maanden de oplossing moest zijn.

In 2009 werd besloten dat er twee maanden lang niet op paling gevist mocht worden. Als het slechter blijft gaan met de paling is het niet uitgesloten Lees verder..

Exotische vissen in de Maas

Stichting Ravon melde zondagochtend dat er exotische vissen zijn ontdekt in de Maas bij Kerkdriel. Het gaat om de zwartbekgrondel en de pontische stroomgrondel. Ravon is een stichting die zich inzet voor de beschermingen van alle vissen, reptielen en amfibieën. Volgens deze stichting is dit de eerste keer dat deze vissen zijn aangetroffen.

De zwartbekgrondel is echter al sinds 2004 in Nederland, toen werd deze vis waargenomen in de lek bij Schoonhoven. In de Rijn werd de pontische s Lees verder..

Is Nederland klaar voor de superzalm?

In Amerika is een grote discussie gaande bij de voedselautoriteit. Ze vragen zich af of genetisch gemanipuleerde zalm geschikt is voor consumptie. De genetisch gemanipuleerde zalm groeit erg snel en wordt twee keer zo groot als een normale zalm. Dit zou eventueel de oplossing kunnen zijn voor de visschaarste.

Het bedrijf Aqua Bounty heeft de afgelopen tien jaar ongeveer 60 miljoen dollar geïnvesteerd in deze zogeheten superzalm. De zalm zal in achttien maanden al het formaat bereike Lees verder..

Haaien teisteren Australië

De laatste tijd zijn er aan de kust van Sydney erg veel haaien waargenomen, iets wat raar is voor deze tijd van het jaar. Dit komt omdat de watertemperaturen wat lager zijn geweest en een aantal haaisoorten hun jachtseizoen hebben verlengd. Vooral de witte haai maakt hier gebruik van door op bultrugwalvissen te jagen.

Regelmatig worden de stranden gesloten omdat het te gevaarlijk is voor zwemmers in de zee. Ondanks dat er geen officiële cijfers bekend zijn, is er rapportage gedaan Lees verder..

Gezocht; mensen met schrijf skills

Om visfreaks.nl wat actueler te houden zijn wij opzoek naar mensen die tijd en ervaring hebben in het schrijven van artikelen, nieuwsberichten over vissen en alles wat er mee te maken heeft. Mocht je geintreseerd zijn neem dan via ons contact formulier contact met ons op voor meer informatie! Lees verder..

Haringkoning in Zweden

In Zweden is sinds 130 jaar weer een harkingkoning gevonden. Kurt Ove Eriksson dacht dat hij iets van plastic zag drijven in het water. Maar toen hij dichterbij kwam bleek het te gaan om een haringkoning van maarliefst 3,65 meter. De vis werd gevonden in het vissersplaatsje Bovallstrand, dat op 90 kilometer van de Noorse grens ligt.

De haringkoning kan zelfs twaalf meter lang worden. Echter zijn er ook verhalen dat er vissen zijn gevonden van zelfs 17 meter. Het enige wat de vis m Lees verder..

Visquota heeft veel minder nut

De Europese Unie hoopt met visquota’s de vispopulatie te redden. Overbevissing is in veel Europese landen een bekend probleem. Volgens velen is overbevissing pas na 1970 begonnen, maar uit onderzoek is gebleken dat de vispopulatie in 1970 al erg was afgenomen.

Momenteel heeft ongeveer 88 procent van alle vissoorten te lijden onder overbevissing. Politici denken de komende jaren dit aantal te kunnen halveren door strikte visquota’s in te stellen. Ruth Thruston, van de universiteit va Lees verder..

Nieuwe Brasemsoort in de Maas ontdekt

Tijdens de Actieve Vismonitoring Zoete Rijkswateren van Rijkswaterstaat Waterdienst is afgelopen week een nieuwe Brasemsoort ontdenkt. Mensen van stichting RAVON en Natuurbalans vingen deze volwassen Donaubrasem in de Zandmaas. Het was de eerste keer dat zo’n Donaubrasum hier werd aangetroffen. De vis had een afmeting van 31 centimeter en werd gevangen met een boomkor.


Lees verder..


© visfreaks.nl 2009 | Alle rechten voorbehouden | Concept door Eric Bruggema